Την αρνητική εικόνα της χώρας μας στα διεθνή ΜΜΕ σχολίασε στην εκπομπή
«Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

«Βλέπουμε τι γίνεται γι’ αυτό το λόγο κάνουμε συνεχώς ταξίδια στο εξωτερικό και δίνουμε συνεντεύξεις στα ξένα Μέσα προκειμένου να αναστρέψουμε την κακή εικόνα. Βέβαια είναι δύσκολο να προσπαθούμε να ανατάξουμε χωρίς καθόλου χρήματα».

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι τα τελευταία γεγονότα, με τις καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω της «λευκής» απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και τις απεργίες των ιδιοκτητών φορτηγών, μπορεί να δυσκόλεψαν τους τουρίστες, αλλά η εικόνα που παρουσιάστηκε ήταν υπερβολική, αφού δεν υπήρχε καμία περίπτωση που να χρειάστηκε η αποζημίωση τουριστών, λόγω ματαίωσης της πτήσης τους και παραμονής τους στη χώρα μας.

Ο κ. Νικητιάδης παραδέχτηκε ότι είχαμε επαναπαυτεί στην καλή εικόνα που παρουσίαζε ο τουρισμός στη χώρα μας κάθε χρόνο και πιστεύαμε ότι αυτή η κατάσταση θα είναι αέναη. «Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε ξεκάθαρη στρατηγική για τα δύσκολα. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη την τουριστική προοπτική της χώρας μας. Ο πρωθυπουργός και όλη η κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι για συγκρούσεις. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τον τουρισμό και τότε θα τα καταφέρουμε, και αυτό θα έχει απήχηση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και διεθνώς», τόνισε ο υφυπουργός.